Переслідування християн мусульманами: липень 2012

04/09/2012 § Залишити коментар

Переклад статті Реймонда Ібрахіма, Raymond Ibrahim від 31 серпня 2012. Muslim Persecution of Christians: July, 2012

В липні з’явилось декілька повідомлень про те, що християнські меншини в мусульманському світі, особливо жінки та діти, зазнають викрадень, тортур, зґвалтувань, примусового прийняття ісламу, та потрапляють в рабство.

Член підтриманої США Вільної сирійської армії показово демонструє зневагу до християнства. Вдягнений у вкрадену рясу, тримаючи в одній руці хрест з розтрощеної неподалік церкви та автомат в іншій, і спираючись на катафалк це фото може означати погрози вбивства.

В Єгипті було зареєстровано щонайменше 550 таких випадків, їхня кількість стрімко зростає після революції. Уряд часто стає на бік викрадачів, а не викрадених християн. Одна молода мати, яка нещодавно свідчила перед Гельсінською комісією розповіла, що коли її було викрадено з вулиці серед білого дня, то в очікуванні таксі її викрадач кричав: «не заважайте! Вона ворог Ісламу».

Схожі повідомлення надходять з Пакистану, де все частіше зустрічаються випадки «переслідування, викрадення людей, особливо дівчат і жінок-християнок, в тому числі одружених». Минулого року Комісія з прав людини Пакистану заявила, що 1800 християнських і індуїстських дівчат були примусово навернені в іслам. Зовсім нещодавно сестра пастора була «викрадена, згвалтована, та примусово наврнена в іслам». Вона «була викрадена близько місяця тому чоловіками-мусульманами, коли поверталась додому з коледжу. Тривалий час вона знаходилась в неволі, зазнавала сексуальних домагань та насильства. Залякану та знесилену, спочатку її примусили прийняти іслам, а потім й одружитись. Її родина повідомила про викрадення в поліцейській відділ в Чуніані, але розслідування не проводилось, натомість, викрадачі повідомили суд, що дівчина тепер мусульманка і законно одружена. Серед всього іншого, дівчина неповнолітня, а законом шлюб з неповнолітніми заборонений.»

Крихітна християнська громада в керованому ХАМАСом секторі Газа також знаходиться під великим тиском, за словами її представників, п’ятеро християн були викрадені і примушені прийняти іслам . Оскільки християнська спільнота поскаржилась на це навернення, «тепер її члени побоюються реакції мусульманських екстремістів». Деякі з них звернулися по допомогу до Ватикану та християн і церков на Заході. Тим не менш, «ми лише чуємо поради зберігати спокій та не здіймати галас», поскаржився християнин, що живе в місті Газа: «Якщо вони і надалі заплющуватимуть очі на нашу трагедію, через кілька місяців в Палестині не залишиться християн. Сьогодні це відбувається в секторі Газа, завтра — у Віфлеємі».

Нижче наведений невичерпний впорядкований за темами перелік випадків (в алфавітному порядку) випадків переслідування християн мусульманами по всьому світу в травні.

Напади на Церкви

Індонезія: протести мусульман примусили церкву припинити недільні служби під приводом того, що вона працює без дозволу, на церковних воротах був повішений плакат зі словами «Ми, люди, … сміливо відмовляємось від використання цієї будівлі … для релігійних потреб». Секретар церковної ради заявив, що церква має всі обов’язкові дозволи на проведення служби», але «більшість досі заперечує проти діяльності церкви».

Іран: Центральна асамблея Божої церкви в Тегерані разом з її літніми таборами, колись популярні місця для християнських зборів та конференцій, були закриті владою Ісламської Республіки, яка також розмістила велике попередження на воротах «суворі наслідки очікують будь-кого, хто спробує зайти до приміщення». Ці заборони були видані після офіційного закриття п’ятничних служб перською мовою та примусової заборони всіх курсів з вивчення Біблії та поширення християнської літератури. Крім того, в рамках придушення домашніх церков, агенти в штатському Міністерства культури та ісламської орієнтації продовжили рейди, арешти та «наполегливі допити» збори послідовників.

Ліван: Напередодні візиту маронітського Патріарха до Аккеру, були поширені листівки підписані «Солдатами великого пророка» з антихристиянськими погрозами в найбезпечнішій колись для християн країні на Близькому Сході, із закликами «до невірних припинити богохульство…» Ми почнемо з церкви невірних в Аккері та не зупинимось … це не кінець, а початок», було написано в листівці.

Кенія: семеро джихадистів водночас розпочали обстріл та закидали гранатами дві церкви коли там молились прихожане. П’ятеро бойовиків напали на Африканську внутрішню церкву, вбили 17 людей та поранили близько 60, постраждало багато жінок та дітей; ще двоє мусульманських терористи напали на католицьку церкву та поранили трьох.

Кувейт: Після затвердження дозволу на будівництво церкви, група ісламських проповідників зі словами Великого муфтія Саудівської Аравії повторно заявили, що в мусульманських країнах будувати церкви заборонено. Один шейх «висловив невдоволення» на адресу тих, хто видав дозвіл на будівництво церкви, «підкресливши, що згідно шаріату це заборонено» та додав, що «виправдання» типу тих, що будівництво церкви є «питанням захисту прав людини та міжнародних норм неприпустимі, оскільки Іслам має стояти на першому місці, і люди мають поважати, в першу чергу, релігію, а вже потім все інше».

Туреччина: існування найстарішого діючого християнського монастиря в світі, побудованого в 5 столітті Мор Габріель, що знаходиться неподалік турецько-сирійського кордону, перебуває під загрозою після постанови вищого апеляційного суду Туреччини. Нині в монастирі мешкає лише кілька десятків християн, які займаються вивченням давніх вірувань, арамейської мови, якою спілкувався Ісус, та сирійські ортодоксальні традиції. Мусульмани, що мешкають поблизу, при підтримці депутата від правлячої партії Справедливості та розвитку (AKP) подали позов до суду, в якому звинуватили християн в тому, що вони «ведуть антитурецьку діяльність» та незаконно займають землю, яка належить мусульманським селам. Наближений до уряду Найвищий апеляційний суд в Анкарі, виніс рішення на користь мусульман, заявивши, що земля, на якій монастир стоїть вже понад 1600 років йому не належить, аж до того, що монастир начебто побудований на руїнах мечеті, попри те, що Мухаммед народився тільки через 170 років після його заснування.

Відступництві і богохульство

Єгипет: вчитель-християнин був заарештований та ув’язнений через звинувачення в тому, що він розмістив образливі для Ісламу та його пророка зображення у Facbook. Звинувачений може провести до п’яти років у в’язниці, якщо буде доведене богохульство. Визнавши, що він керує вказаною сторінкою, вчитель зазначив, що вона була зламана. Раніше, в квітні, підліток-християнин був засуджений до трьох років ув’язнення за розміщення зображень, які були визнані образливими для ісламського пророку на своїй сторінці у Facebook. Крім того, бізнес-магнат і християнин Нагіб Савіріс розмістив зображення Міккі і Мінні Маус вдягнених в ісламський одяг, через що він опинився в суді, однак, його було виправдано.

Іран: Пастор Юсеф Надархані, який провів більше 1000 днів у в’язниці в очікуванні страти за відмову зректися християнства — лише один з багатьох, кого переслідують за віру в Ірані. Нещодавно, апеляційний суд залишив в силі 6-річне ув’язнення пастора Фаршида Фатхі Малайеріще одного конверта з ісламу в християнство. Крім того, ще один провідний пастор Домашньої церкви, Бенхам Ірані, залишається за ґратами, а його родина побоюється, що він може померти через тортури та побої, що вже спричинили внутрішні кровотечі та інших захворювання, а влада відмовляються надати йому медичну допомогу. В тексті вироку пастора названо відступником, та згадано, що відступник «може бути вбитий».

Пакистан: християнська парадосі вимушена втікати, оскільки прийняла іслам в 2006 році аби тільки повернутись до християнства. Дізнавшись, що пара повернулася в християнство, сусідні мусульмани напали та стали їх переслідувати, один з найближчих друзів чоловіка допоміг викрасти та піддати його тортурам, і побити дружину. «[Людина] повинні мати свободу вибору релігії» сказав християнин.

Саудівська Аравія: суд розглядає справу про відступництво 28-річної жінки-мусульманки та прийняття християнства. Батько стверджує аравієць та ліванець допомогли його донці прийняти християнство та втекти до Лівану, де вона нині переховується в невідомій церкві.

Джихад. Вбивства і погроми

Нігерія: В тому, що називають геноцидом християн, було вбито понад 65 людей у потрійному нападі на християн, включно з двома політиками. По-перше, мусульмани знищили 43 християнських фермерських господарств. Ніхто не був заарештований. Потім вони напали на дев’ять християнських сіл в околицях міста Джос, в боях загинули десятки людей. «Їх були сотні», сказав чиновник, «дехто був вдягнений у поліцейську форму, були навіть куленепробивні жилети». В одному випадку, християни втекли від насильства і сховались в будинку місцевого пастора. Будинок був підірваний і понад 50 християн було спалено живцем, в тому числі дружина і діти пастора. Потім мусульмани напали на похоронну процесію жертв попередніх нападів на села та вбили декількох людей. Сили безпеки повідомили, що пастухи фульбе несуть відповідальність за напади, але ісламістське угрупування Боко Харам поширило заяву: «ми дякуємо Аллаху за успішні напади». Окремо від цього, ісламські вбивці на мотоциклах застрелили чотирьох християн.

Південна Африка: ісламська терористичне угруповання Аль-Шабааб звинувачується у вбивстві 14 християн-ефіопів в Західній Капській провінції. Християнський єпископ та колишній інспектор поліції боїться подальших нападів на його паству: «ми хочемо, аби влада щось зробила, оскільки нам відомо, що це справа рук аль-Шабааб. Якщо нічого не буде зроблено, ефіопи будуть засмучені … [загиблі] — святі мученики, які віддали життя за віру». Тим часом, батько Майк Вільямс Англіканської католицької церкви також повідомив про те, що члени його конгрегації стали мішенню для бойовиків, «які пов’язані з мусульманськими екстремістами» та заявив, що «в липні ми втратили сімох членів нашої церкви».

Сирія: Сирійські «борці за свободу» продовжують показувати своє справжнє обличчя, коли руйнують церкви і вбивають християн, які призвели до масової міграції десятків тисяч християн, в тому числі практично все населення Хомсу і Кусаюру. Сусідні країни, які колись, можливо, запропонували б притулок — Ірак, Туреччина, а зараз навіть Ліван — стають дедалі більш ворожими для християн. Дівчинка-християнка, якій вдалося втекти, розповіла: «на п’ятничних проповідях в мечетях вони казали, що витиснути нас [християн] це священний обов’язок … Під загрозою смерті християнам довелось платити данину джихадистам. Перехрестившись, її бабуся сказала: «ті, хто вірить в цей хрест — страждає».

Туреччина: стаття під назвою «Хто замовив вбивство християн?» стверджує, що таємний урядовий таємний агент-мусульмани «проник в християнську громаду і зібрав багато інформації вдаючи з себе місіонера. Він став пастором та після отримання іншого наказу знову став «мусульманином» та розпочав кампанію переслідування місіонерів по всій країні, яка призвела до вбивства християн.

Зиммі

Загальна зневага, приниження і придушення немусульман, людей «другого сорту»

Єгипет: Після того, як християнин-працівник пральні спалив футболку чоловіка-мусульманина, сталось декілька сварок, які завершились смертю мусульманина. В слід за цим, тисячі мусульман напали на село 120 християнських родин були вимушені рятуватись втечею . Нападники розграбували підприємства та будинки християн, «незважаючи на сотні бійців сил безпеки, що прибули до села. Свідки повідомили, що сили безпеки переважно не захищають власність коптів». Члени сім’ї померлого мусульманина стверджують, що християни ще мають заплатити своїми життями. Крім того, під час Рамадану, деякі християни зазнали нападів і були побиті. Д-р Ясір аль-Бурхамі, провідний представник руху Салафітів в Єгипті видав фетву, що забороняє мусульманам водіям таксі та автобусів перевозити коптських священиків у церкви, що, за його словами «гірше, аніж везти когось до бару». Також під загрозою закриття знаходиться благодійний медичний центр, в якому безкоштовно роблять операцій на серці дітям як мусульман, так і християн, оскільки він був заснований хірургом-християнином.

Пакистан: через кілька днів після того, як натовп мусульман облив чоловіка бензином і буквально спалив його живцем за «образу» Корану (зображення тут), християнка з Пакистану, що нині живе в США, розповіла про те, як, коли вона ще жила в Пакистані, мусульмани облили її кислотою та знівечили її за те, що вона християнка: Після того, як один чоловік помітив на її шиї хрест, він розлютився та сказав, що «вона житиме в канаві та потрапить до пекла за образу Ісламу». Він пішов і повернувся через півгодини з пляшкою акумуляторної кислоти в руках, яку він розлив на її голові. Коли вона побігла просити по допомогу, другий чоловік вхопив її за волосся, та влив кислоту їй в рот, внаслідок чого стравохід отримав хімічних опіків. Блукаючи вулицею, вона кликала по допомогу, зуби випадали з рота. Якась жінка почула крик та забрала її додому, обмила голову водою та відвезла до лікарні. Спочатку лікарі відмовилися лікувати її, оскільки вона — християнка. «Всі вони проти мене … навіть ті, хто відвіз до лікарні. Вони сказали доктору, що спалять лікарню, якщо мене тут лікуватимуть. …67% стравоходу було обпалено кислотою, було втрачене око і обидві повіки. Залишки зубів можна було побачити крізь дірки, де колись були її щоки. Лікарі очікували, що вона помре в будь-який день. Незважаючи на малі шанси, їй вдалось вижити». Окремо від цього, мусульманські землевласники спільно з подільниками з поліції продовжують захоплювати землю християн: «поліція здерла хустки з наших голів і стала бити нас ногами та кийками» повідомили християнки, «після поширення чуток про застосування поліцією тортур до християн … аби забрати їхню землю».

Tagged: , , , , ,

Залишити коментар

What’s this?

You are currently reading Переслідування християн мусульманами: липень 2012 at Коментарі.

meta